fbpx

2024 Belge Nasıl Alınır?

2024 Belge Nasıl Alınır?

Belge nasıl alınır, Bu yazıda, SRC, ODY ve ÜDY Belgesi gibi belgelerin genel hatlarıyla nasıl alınabileceğine değineceğiz. Bu belgelerin her üçü de 1 ay içinde alınabilir.

Belge Nasıl Alınır?

Belge alım süreci, istenen evraklar ve belgenin türüne bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Genellikle belge alımı iki aşamada gerçekleşir. İlk aşamada, Sınavsız Belge Nasıl Alınır prosedürleri uygulanır. İkinci aşamada ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve belirli bir doğru cevap sayısına ulaşmanızı gerektiren sınavı başarıyla tamamlamanız gerekir.

Sınavsız belge almak için belirli prosedürleri takip etmek ve gerekli statülere sahip olmak gerekmektedir. Sınavsız SRC belgesi almak için ehliyetinizin 25.02.2003 tarihinden önce alınmış olması yeterlidir. Ancak, Sınavsız ODY ve Sınavsız ÜDY belgeleri için 25.02.2006 tarihinden önce aynı statüde yetki belgesine sahip bir firmada en az 3 yıllık yetkili geçmişinizin olması gerekmektedir.

Belge Nasıl Alınır
Belge Nasıl Alınır

Özetle, sınavsız belge nasıl alınır konusuna dair detaylı bilgi için ilgili yazımıza göz atmanızı öneririz.

Sınavlı belge alacaklar için sıralama şu şekildedir;

Kayıt İşlemleri

Belge Nasıl Alınır? İlk olarak SRC, ODY veya ÜDY Belgesi almak isteyenlerin gerekli evrakları tamamlayarak bir Mesleki Yeterlilik Kursuna başvurmaları gerekmektedir. İstenilen evrakları ibraz etmeniz durumunda, ilk dönem kaydınız yapılacaktır. Genellikle kayıt dönemi her ayın 1 ila 15’i arasında gerçekleşmektedir. 15’inden sonra başvuranlar için bir sonraki döneme kayıt imkanı sağlanır.

Eğitimler

Eğitimler genellikle kayıt olduğunuz ayın döneminin sonunda, yani 15’inden sonra başlamaktadır. Böylece, eğitimlere katılmanız ve sınava daha rahat hazırlanmanız için yaklaşık 2-3 haftalık bir süreniz olmaktadır. Eğitimlere katılım zorunludur. Farklı merkezlerde eğitim süreleri ve zaman aralıkları değişiklik gösterebilir.

Sınavlar

Sınavlar, aldığınız eğitimlerdeki konulara yönelik sorular içerir ve 40 sorudan oluşur. Sınavda 28 soruyu doğru cevaplamanız, yani 70 puan veya üzeri almanız durumunda SRC Belgesi, ODY Belgesi ve ÜDY Belgesi almaya hak kazanırsınız.

Sınavlara doğru bir şekilde hazırlanabilmeniz ve başarıyı şansa bırakmamanız için sizi kurumumuza bekliyoruz. Uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen görsel ve katılımcı odaklı eğitim metodlarımızla her zaman yanınızdayız.

Sınavdan önceki haftalarda yapılan deneme sınavları, sınava girmeden önce başarınızı öngörebilme imkanı sunar.

SRC, ODY ve ÜDY Belgesi Nereden Alınır?

SRC Belgesi kadar Psikoteknik Raporu da artık sürücüler için önemli bir etken haline gelmiştir. İş alımlarında veya rutin kontrollerde sizden psikoteknik raporu istenebilmektedir. Psikoteknik raporu ibraz edememe durumunda, aynı 2024 SRC Cezaları gibi cezai işlem uygulanabilmektedir.

2024 SRC Belgesi Dersleri
2024 Belge Nasıl Alınır

Yazımızda tüm detayları sizlerle paylaştık. SRC Belgesi, ODY Belgesi ve ÜDY Belgesi için SRC Merkezimize başvurabilir ve 1 ayda SRC, ODY veya ÜDY Belgenizi alabilirsiniz. Psikoteknik Belgesi randevularımız devam ediyor, lütfen randevunuzu oluşturmayı unutmayın.

5/5 (1 Review)
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.