fbpx

2024 T Türü Yetki Belgeleri

2024 T Türü Yetki Belgeleri

T Türü Yetki Belgeleri, terminal işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişilere, ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarına verilir. Bu belgeler, yolcu taşımacılığı kategorisinde yer almaktadır.

T Türü Yetki Belgeleri

T türü yetki belgesi, terminal işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişilere, ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarına verilir. Bu belgeler, aşağıdaki türlere ayrılır:

  • T1 yetki belgesi: Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde yolcu terminali işletmeciliği yapacaklara verilir.
  • T2 yetki belgesi: Büyükşehir Belediyesi sınırları dışında kalan yerleşim birimlerinde yolcu terminali işletmeciliği yapacaklara verilir.
  • T3 yetki belgesi: Eşya terminali işletmeciliği yapacaklara verilir.

T1 yetki belgesi için başvuranların en az 300.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olmaları gerekiyor.

T2 veya T3 belgesi için başvuranların en az 100.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olmaları gerekiyor.

T Türü Yetki Belgeleri 2023
2024 T Türü Yetki Belgeleri

Kamu kurum ve kuruluşları için sermaye şartı aranmaz.

Belirtilen ücret tarifeleri, T1 ve T3 yetki belgesi sahipleri tarafından Bakanlık’a, T2 yetki belgesi sahipleri tarafından ise ilgili terminalin bağlı olduğu Bakanlık birimlerine sunulur. Bu ücret tarifeleri, ilgili birimler tarafından incelenir ve “Görülmüştür” şerhi düşülür.

İstihdam Zorunluluğu

  • T1 yetki belgesi sahipleri ÜDY2 ve ODY2 belgelerine, 
  • T2 yetki belgesi sahipleri ODY2 belgesine, 
  • T3 yetki belgesi sahipleri ise ODY4 belgesine,

sahip personel istihdam etmek zorundadır.

Personel istihdamının sağlanmaması durumunda şirkete idari ve yaptırım cezaları uygulanabilir.

T1 ve T2 Yetki Belgesine sahip bir firma, yolcu taşımacılığı yapacağı için Src1 ve Src2 Belgeli personelleri araç kullanımı için istihdam etmelidir. Ayrıca, yolcu taşımacılığı için zorunlu olan Psikoteknik belgelerinin de mevcut olması gerekmektedir.

T3 Yetki belgesine sahip bir firma için şoför istihdamı yapılacaksa, Src3 ve Src4 belgeli personeller araç kullanımı için istihdam edilmelidir.

ÜDY Belgesi ve ODY Belgesi Nereden Alınır?

ÜDY Belgesi veya ODY Belgesi almak istiyorsanız ve nereden alacağınızı bilmiyorsanız, Denge ÜDY Merkezi artık sizin için size yakın yerlerde hizmet vermektedir. İstanbul ilinde MaltepeKartalPendikKaynarcaTuzlaİçmelerŞifa ilçelerinde; Kocaeli (İzmit) ilinde GebzeDarıcaDilovası ilçelerinde ÜDY Belgesi, ODY Belgesi, ÜDY ve ODY EğitimiÜDY ve ODY Merkezi ve ÜDY ve ODY Sınavı hizmeti olarak sizlere alanında uzman eğitmenler eşliğinde yanınızda yer almaktayız. Hemen detaylı bilgi almak için bizleri arayın…

2024 SRC Belgesi Dersleri
2024 T Türü Yetki Belgeleri

2024 T Türü Yetki Belgeleri yazımızda tüm detayları sizlerle paylaştık. SRC BelgesiODY Belgesi ve ÜDY Belgesi için SRC Merkezimize başvurabilir ve 1 ayda SRCODY veya ÜDY Belgenizi alabilirsiniz. Psikoteknik Belgesi randevularımız devam ediyor, lütfen randevunuzu oluşturmayı unutmayın.

Alıntı : Psikoteknik SRC

5/5 (1 Review)
ETİKETLER: , , , , , , ,
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.