fbpx

2024 H Türü Yetki Belgeleri

2024 H Türü Yetki Belgeleri

H Türü Yetki Belgeleri, ticari amaçla eşya taşımacılığı alanında komisyonculuk yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Bu yetki belgeleri yurtiçi ve uluslararası taşımacılık için geçerlidir.

H Türü Yetki Belgeleri

H türü yetki belgesi: Ticari amaçla eşya taşımacılığı alanında komisyonculuk yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Faaliyetin şekline göre aşağıdaki türlere ayrılır.

H Türü Yetki Belgeleri
H Türü Yetki Belgeleri

H Türü Yetki Belgeleri

  • H1 yetki belgesi: Yurtiçi eşya taşımacılığı alanında komisyonculuk yapacaklara,
  • H2 yetki belgesi: Uluslararası ve yurtiçi eşya taşımacılığı alanında komisyonculuk yapacaklara, verilir.

H1 yetki belgesi için başvuranların en az 20.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olmaları ve bu iş için uygun bir bağımsız büro kullanım hakkına sahip olmaları gerekmektedir.

H2 yetki belgesi için başvuranların ise en az 40.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olmaları ve bu iş için uygun bir bağımsız büro kullanım hakkına sahip olmaları gerekmektedir.

İstihdam Zorunluluğu

H1 ve H2 yetki belgelerine sahip olan firmaların, Üdy veya Ody belgesi alma zorunluluğu yoktur. Ancak, yük taşımacılığı yapacakları için Src3 ve Src4 Belgeli personelleri araç kullanımı için istihdam etmeleri gerekmektedir. Ayrıca, yük taşımacılığı için gerekli olan Psikoteknik belgelerinin de bulunması gerekmektedir.

H Türü Yetki Belgeleri‘ne sahip olan firmaların, istihdam edilmemesi halinde idari ve yaptırım cezalarıyla karşılaşabilecekleri unutulmamalıdır. Bu nedenle, belirtilen gerekliliklere uyulması önemlidir.

ODY veya ÜDY Belgesi almak konusunda ise SRC Kursumuzdan destek alabilirsiniz.

SRC, ODY ve ÜDY Belgesi Nereden Alınır?

H Türü Yetki Belgeleri, SRC Belgesi kadar Psikoteknik Raporu da artık sürücüler için önemli bir etken haline gelmiştir. İş alımlarında veya rutin kontrollerde sizden psikoteknik raporu istenebilmektedir. Psikoteknik raporu ibraz edememe durumunda, aynı 2024 SRC Cezaları gibi cezai işlem uygulanabilmektedir.

2024 SRC Belgesi Dersleri
H Türü Yetki Belgeleri, 1 Ayda Belgenizi Alabilirsiniz

Yazımızda ilgili tüm detayları sizlerle paylaştık. SRC Belgesi, ODY Belgesi ve ÜDY Belgesi için SRC Merkezimize başvurabilir ve 1 ayda SRC, ODY veya ÜDY Belgenizi alabilirsiniz. Psikoteknik Belgesi randevularımız devam ediyor, lütfen randevunuzu oluşturmayı unutmayın.

5/5 (1 Review)
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.