fbpx

2024 P Türü Yetki Belgeleri

2024 P Türü Yetki Belgeleri

P Türü Yetki Belgeleri, ticari amaçla dağıtım işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir ve yük taşımacılığı kategorisindedir.

P Türü Yetki Belgeleri

P türü yetki belgesi, ticari amaçla dağıtım işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Faaliyetin şekline göre aşağıdaki türlere ayrılır:

P1 yetki belgesi, il içi dağıtım işletmeciliği yapacaklara, P2 yetki belgesi ise yurtiçi dağıtım işletmeciliği yapacaklara verilir.

P Türü Yetki Belgeleri 2023
2024 P Türü Yetki Belgeleri

P1 yetki belgesi için başvuranların;

  • En az 5 adet öz mal motorlu taşıt, bunlar ticari veya hususi kayıtlı olmalıdır.
  • Merkez veya il sınırları içinde en az 100 m2 kapalı alana sahip bir yapıya ve depolama gibi hizmetlere uygun bir alana sahip olmalıdır. Bu alanın taşıtların yanaşıp yükleme, boşaltma yapabileceği bir yapı olması gerekmektedir.
  • Her bir şube için belirli niteliklere sahip en az 20 m2 kapalı alan bulunmalıdır.
  • En az 5 dağıtıcı eleman istihdam edilmelidir.
  • 12.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olunmalıdır.

P2 yetki belgesi için başvuranların;

  • En az 30 adet öz mal motorlu taşıta sahip olmalıdırlar, bunlar ticari veya hususi olarak kayıtlı olabilir.
  • Merkez veya il sınırları içinde en az 100 m2 kapalı alana sahip bir yapıya ve depolama gibi hizmetlere uygun bir alana sahip olmalıdırlar. Bu alanın taşıtların yanaşıp yükleme, boşaltma yapabileceği bir yapı olması gerekmektedir.
  • Her bir şube için belirli niteliklere sahip en az 20 m2 kapalı alan bulunmalıdır.
  • En az 30 adet dağıtıcı eleman istihdam edilmelidir.
  • 25.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olunmalıdır.
  • Şube ve/veya acente şeklinde her coğrafi bölgede ikişer ilde olmak üzere, en az 14 ilde örgütlenmelerini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

İstihdam Zorunluluğu

P1 yetki belgesine sahip olanlar için Ody4 Belgesi gereklidir. Ancak, P2 yetki belgesine sahip olanlar için Üdy4 ve Ody4 Belgesine sahip personel istihdam etmek zorunludur. Bu belgeler, yetki belgelerine sahip olanların personel istihdamında belirlenen yeterlilikleri karşılamalarını sağlar.

İstihdam edilmemesi halinde idari ve yaptırım cezaları şirketinize uygulanacaktır.

P türü yetki belgesine sahip bir firmanın şoför olarak istihdam edeceği kişilerin yük taşımacılığı yapacak olması nedeniyle Src3 ve Src4 Belgeli olmaları gerekmektedir. Ayrıca, yük taşımacılığı için çalışacak personelin araç kullanımı için gerekli olan Psikoteknik belgelerinin de bulunması zorunludur. Bu belgeler, sürücülerin yeterliliklerini ve psikolojik uygunluklarını doğrulamak için gereklidir.

ÜDY Belgesi ve ODY Belgesi Nereden Alınır?

ÜDY Belgesi veya ODY Belgesi almak istiyorsanız ve nereden alacağınızı bilmiyorsanız, Denge ÜDY Merkezi artık sizin için size yakın yerlerde hizmet vermektedir. İstanbul ilinde MaltepeKartalPendikKaynarcaTuzlaİçmelerŞifa ilçelerinde; Kocaeli (İzmit) ilinde GebzeDarıcaDilovası ilçelerinde ÜDY Belgesi, ODY Belgesi, ÜDY ve ODY EğitimiÜDY ve ODY Merkezi ve ÜDY ve ODY Sınavı hizmeti olarak sizlere alanında uzman eğitmenler eşliğinde yanınızda yer almaktayız. Hemen detaylı bilgi almak için bizleri arayın…

2024 SRC Belgesi Dersleri
2024 P Türü Yetki Belgeleri

2024 P Türü Yetki Belgeleri yazımızda tüm detayları sizlerle paylaştık. SRC BelgesiODY Belgesi ve ÜDY Belgesi için SRC Merkezimize başvurabilir ve 1 ayda SRCODY veya ÜDY Belgenizi alabilirsiniz. Psikoteknik Belgesi randevularımız devam ediyor, lütfen randevunuzu oluşturmayı unutmayın.

5/5 (1 Review)
ETİKETLER: , , , , ,
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.