fbpx

2024 TİO Yetki Belgesi

2024 TİO Yetki Belgesi

TİO Yetki Belgesi, ticari amaçla taşıma işleri organizatörlüğü yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilen bir belgedir. Bu belge, yük taşımacılığı organizasyonları için gereklidir.

TİO Yetki Belgesi

TİO Belgesi, ticari amaçla taşıma işleri organizatörlüğü yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Faaliyetin şekline göre iki türe ayrılır:

  • TİO Belgesi (R1): Yurtiçi taşıma işleri organizatörlüğü yapacaklara verilir.

Başvuranların en az 150.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine ve bu işe elverişli bağımsız bir büronun kullanım hakkına sahip olmaları gerekmektedir.

  • TİO Belgesi (R2): Uluslararası ve yurtiçi taşıma işleri organizatörlüğü yapacaklara verilir.

Başvuranların en az 300.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine ve bu işe elverişli bağımsız bir büronun kullanım hakkına sahip olmaları gerekmektedir.

TİO Yetki Belgesi
TİO Yetki Belgesi

İstihdam Zorunluluğu

TİO Yetki Belgeniz var ise, ÜDY3 ve ODY3 Belgelerine sahip personel istihdam etmeniz zorunludur. Bu belgelerin olmadığı durumlarda idari ve yaptırım cezaları şirketinize uygulanacaktır.

TİO Yetki Belgesine sahip bir firmada şoför olarak çalışmak için, yük taşımacılığı olduğundan dolayı, SRC3 ve SRC4 Belgelerine sahip personeller istihdam edilmelidir. Ayrıca, yük taşımacılığı için zorunlu olan Psikoteknik belgelerinin de mevcut olması gerekmektedir.

ODY veya ÜDY Belgeleri ile ilgili olarak SRC Kursumuzdan destek alabilirsiniz.

SRC, ODY ve ÜDY Belgesi Nereden Alınır?

TİO Yetki Belgesi, SRC Belgesi kadar Psikoteknik Raporu da artık sürücüler için önemli bir etken haline gelmiştir. İş alımlarında veya rutin kontrollerde sizden psikoteknik raporu istenebilmektedir. Psikoteknik raporu ibraz edememe durumunda, aynı 2024 SRC Cezaları gibi cezai işlem uygulanabilmektedir.

2024 SRC Belgesi Dersleri
TİO Yetki Belgesi, 1 Ayda Belgenizi Alabilirsiniz

Yazımızda ilgili tüm detayları sizlerle paylaştık. SRC Belgesi, ODY Belgesi ve ÜDY Belgesi için SRC Merkezimize başvurabilir ve 1 ayda SRC, ODY veya ÜDY Belgenizi alabilirsiniz. Psikoteknik Belgesi randevularımız devam ediyor, lütfen randevunuzu oluşturmayı unutmayın.

5/5 (1 Review)
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.