fbpx

2024 SRC 2 Belgesi

2024 SRC 2 Belgesi

SRC 2 Belgesi nasıl alınır, nedir, nereden alınır, kimler alabilir ve SRC2 veren kurslar ile ilgili tüm detaylı bilgileri paylaşacağız. SRC 2 Belgesi fiyatı, ücreti noktasında tüm güncel bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

SRC 2 Belgesi

SRC 2 Belgesi, B, C, E ve D sınıfı ehliyet sahiplerinin yurtiçi yolcu taşımacılığı yapabilmek için alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir. Ticari taksi, personel taşımacılığı, il-ilçe ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı, dolmuş ve öğrenci servis şoförlüğü gibi yolcu taşıma faaliyetlerinde bulunan sürücüler, SRC 2 Belgesi‘ne sahip olmak zorundadır. Bu belge, sürücülerin mesleki yeterliliğini kanıtlar ve yasal zorunluluktur.

SRC2 Belgesi almak isteyen B, C, E ve D sınıfı ehliyet sahipleri, 2003 yılından sonra ehliyetlerini almış olmaları ve 36 saatlik bir eğitim programına katılmaları gerekmektedir. Bu eğitimi tamamlayan sürücüler başarılı bir sınavdan geçerek SRC 2 Belgesi‘ne sahip olabilirler. Otobüs için SRC 2 Belgesi alacak sürücüler en az 26 yaşında olmalı ve minibüs için ise en az 19 yaşında ve en fazla 66 yaşında olmalıdır. Ayrıca, kullanılacak araca uygun sürücü belgeleri ve psikoteknik raporları da gereklidir.

SRC 2 Belgesi
SRC 2 Belgesi

SRC 2 için gerekli evraklar;

  • Nüfus Cüzdanı ve Ehliyet Fotokopisi
  • Diploma fotokopisi veya öğrenim belgesi
  • 2 Adet Biyometrik Fotoğraf

SRC2 için sınav tarihleri;

SRC2 Belgesi için en erken sınav tarihini belirtmek zordur çünkü sınavlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenmektedir. Sınav tarihleri hakkında detaylı bilgiye Sınav Tarihleri sayfasından ulaşabilirsiniz.

SRC2 Belgesi için sorumlu olunan dersler;

SRC2 Belgesi için gerekli derslerin listesine Ders Programı’ndan ulaşabilirsiniz.

Sınavsız SRC 2 nasıl alınır?

Sınavsız SRC2 Belgesi almak istiyorsanız, ehliyetinizin tarihinin 23.05.2003’ten önce olması gerekmektedir.

SRC 2 Belgesi fiyatı nedir?

SRC2 Belgesi fiyatı ve kayıt detayları için bizi arayabilirsiniz. Hizmet bölgelerimiz arasında Tuzla, İçmeler, Pendik, Kartal, Gebze, Şifa Mah, Dilovası, İzmit, Maltepe, Sultanbeyli, Kaynarca, İstanbul il ve ilçeleri bulunmaktadır. Türkiye’nin dört bir yanından bizimle iletişime geçebilirsiniz. SRC2 Belgesi almak için kaydınızı yaptırarak belgenizi bir ay içinde alabilirsiniz. Ayrıca, psikoteknik test için randevu oluşturmanız gerekmektedir.

SRC, ODY ve ÜDY Belgesi Nereden Alınır?

SRC Belgesi kadar Psikoteknik Raporu da artık sürücüler için önemli bir etken haline gelmiştir. İş alımlarında veya rutin kontrollerde sizden psikoteknik raporu istenebilmektedir. Psikoteknik raporu ibraz edememe durumunda, aynı 2024 SRC Cezaları gibi cezai işlem uygulanabilmektedir.

2024 SRC Belgesi Dersleri
1 Ayda Belgenizi Alabilirsiniz

Yazımızda ilgili tüm detayları sizlerle paylaştık. SRC Belgesi, ODY Belgesi ve ÜDY Belgesi için SRC Merkezimize başvurabilir ve 1 ayda SRC, ODY veya ÜDY Belgenizi alabilirsiniz. Psikoteknik Belgesi randevularımız devam ediyor, lütfen randevunuzu oluşturmayı unutmayın.

5/5 (1 Review)
ETİKETLER: , , , ,
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.