fbpx

2024 R Türü Yetki Belgeleri

2024 R Türü Yetki Belgeleri

R Türü Yetki Belgeleri, ticari amaçla taşıma işleri organizatörlüğü yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Yük taşımacılığı için verilen bu belge TİO Yetki Belgesi olarak bilinir.

R Türü Yetki Belgeleri

Diğer bir adıyla TİO Yetki Belgesi olarak da bilinir.

R Türü Yetki Belgeleri 2023
2024 R Türü Yetki Belgeleri

R türü yetki belgesi, ticari amaçla taşıma işleri organizatörlüğü yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Faaliyetin şekline göre aşağıdaki türlere ayrılır:

  • R1 yetki belgesi, yurtiçi taşıma işleri organizatörlüğü yapacaklara,
  • R2 yetki belgesi, uluslararası ve yurtiçi taşıma işleri organizatörlüğü yapacaklara verilir.

R1 yetki belgesi için başvuranların en az 150.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesi ile bu işe elverişli bağımsız bir büronun kullanım hakkına sahip olmaları şarttır.

R2 yetki belgesi için başvuranların en az 300.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesi ile bu işe elverişli bağımsız bir büronun kullanım hakkına sahip olmaları şarttır.

İstihdam Zorunluluğu

Eğer R1 yetki belgeniz varsa, Üdy4 ve Ody4 Belgesine sahip personel istihdam etmeniz gerekmektedir. R2 yetki belgesine sahipseniz ise, Üdy3 ve Ody3 Belgesine sahip personel istihdam etmeniz zorunludur.

TİO Yetki Belgesine sahipseniz, Üdy3 ve Ody3 Belgeli personel istihdam etmek zorunludur.

Üdy3 ve Ody3 belgeli personel istihdam edilmemesi durumunda, şirkete idari ve yaptırım cezaları uygulanabilir. Bu nedenle uygun personel istihdamı sağlamak, yasal gereklilikleri yerine getirmek açısından önemlidir.

R1 ve R2 yetki belgelerine sahip bir firmada şoför olarak istihdam edilecek personelin Src3 ve Src4 belgeli olması gerekmektedir çünkü yük taşımacılığı için bu belgelere sahip olmak bir zorunluluktur. Ayrıca, şoförlerin psikoteknik belgelerinin de olması gerekmektedir çünkü bu belge, sürücülerin sürüş kabiliyetlerini ve psikolojik durumlarını değerlendirir ve ticari araç kullanımı için gereklidir.

ÜDY Belgesi ve ODY Belgesi Nereden Alınır?

ÜDY Belgesi veya ODY Belgesi almak istiyorsanız ve nereden alacağınızı bilmiyorsanız, Denge ÜDY Merkezi artık sizin için size yakın yerlerde hizmet vermektedir. İstanbul ilinde MaltepeKartalPendikKaynarcaTuzlaİçmelerŞifa ilçelerinde; Kocaeli (İzmit) ilinde GebzeDarıcaDilovası ilçelerinde ÜDY Belgesi, ODY Belgesi, ÜDY ve ODY EğitimiÜDY ve ODY Merkezi ve ÜDY ve ODY Sınavı hizmeti olarak sizlere alanında uzman eğitmenler eşliğinde yanınızda yer almaktayız. Hemen detaylı bilgi almak için bizleri arayın…

2024 SRC Belgesi Dersleri
2024 R Türü Yetki Belgeleri

2024 T Türü Yetki Belgeleri yazımızda tüm detayları sizlerle paylaştık. SRC BelgesiODY Belgesi ve ÜDY Belgesi için SRC Merkezimize başvurabilir ve 1 ayda SRCODY veya ÜDY Belgenizi alabilirsiniz. Psikoteknik Belgesi randevularımız devam ediyor, lütfen randevunuzu oluşturmayı unutmayın.

Alıntı : Psikoteknik SRC

5/5 (1 Review)
ETİKETLER: , , , , , , ,
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.