fbpx

2024 SRC 4 Belgesi

2024 SRC 4 Belgesi

SRC 4 Belgesi nasıl alınır, nedir, nereden alınır, kimler alabilir ve SRC4 veren kurslar ile ilgili tüm detaylı bilgileri paylaşacağız. SRC4 Belgesi fiyatı, ücreti noktasında tüm güncel bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

SRC 4 Belgesi

SRC 4 Belgesi, Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ne göre B, C, E ve D sınıfı ehliyet sahiplerinin yurtiçi eşya ve kargo taşımacılığı yapabilmesi için almaları gereken mesleki yeterlilik belgesidir.

SRC Belge türleri arasında sürücü adayları tarafından en fazla tercih edilenlerden biri de SRC4 Belgesidir. SRC 4 Belgesi ile yük ve kargo taşımacılığı yapılabilir. Ancak bu belge ile yalnızca yurtiçi taşımacılık yapılabilir; yani sadece bir ülke sınırları içinde faaliyet gösteren taşıma işinde çalışabilirsiniz. SRC4 Belgesi, yolcu taşımacılığı için geçerli değildir ve sadece eşya taşımak için imal edilen araçlarda çalışmanıza olanak tanır.

SRC3 Belgesi‘ne sahip olan şoförler ise uluslararası eşya, yük ve kargo taşımacılığı yapabilirler. Ayrıca, SRC3 Belgesi, yurtiçinde de SRC4 Belgesi kapsamında aynı faaliyetleri yürütmelerine imkan tanır.

SRC 4 Belgesi
SRC 4 Belgesi

SRC Kanun Hükmü

4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu gereğince hazırlanan “Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Yeterlilik Eğitimi Yönetmeliği” yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmelik gereğince, araç sahibi olup olmamasına bakılmaksızın, ticari taşıt kullanma belgesi sahibi olan bütün şoförlerin SRC belgesi alması zorunludur. Ulaştırma Bakanlığı, SRC belgesi olmayan ticari araç sürücülerinin araçlarını kullanamayacaklarını açıkça belirtmiştir.

SRC 4 için gerekli evraklar;

  • Nüfus Cüzdanı ve Ehliyet Fotokopisi
  • Diploma fotokopisi veya Öğrenim Belgesi
  • 2 Adet Biyometrik Fotoğraf

SRC 4 Belgesi için sınav tarihleri;

SRC4 için en erken sınav tarihini vermek zordur çünkü sınavlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenmektedir. Detaylı bilgi ve güncel sınav tarihleri için Sınav Tarihleri sayfasına bakabilirsiniz.

SRC 4 Belgesi için sorumlu olunan dersler;

SRC4 Belgesi için sorumlu olunan dersleri hazırladığımız Ders Programı’ndan öğrenebilirsiniz

Sınavsız SRC4 Belgesi nasıl alınır?

Sınavsız SRC4 Belgesi almak için ehliyet tarihinizin 23.05.2003 tarihinden önce olması gerekmektedir.

SRC 4 Belgesi fiyatı nedir?

SRC4 Belgesi fiyatını öğrenmek için bizi arayabilirsiniz.

Hizmet verdiğimiz bölgeler: Tuzla, İçmeler, Pendik, Kartal, Gebze, Şifa Mahallesi, Dilovası, İzmit, Maltepe, Sultanbeyli, Kaynarca ve İstanbul‘un diğer ilçeleri.

Sınavsız SRC4 Belgesi fiyatı için Türkiye’nin her yerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

SRC4 Belgesi almak için SRC Merkezimizden destek alabilirsiniz. İş başvurularında mevcut mesleğinizi yerine getirebilmeniz için Psikoteknik belgenizi de almayı unutmayınız.

SRC, ODY ve ÜDY Belgesi Nereden Alınır?

SRC Belgesi kadar Psikoteknik Raporu da artık sürücüler için önemli bir etken haline gelmiştir. İş alımlarında veya rutin kontrollerde sizden psikoteknik raporu istenebilmektedir. Psikoteknik raporu ibraz edememe durumunda, aynı 2024 SRC Cezaları gibi cezai işlem uygulanabilmektedir.

2024 SRC Belgesi Dersleri
SRC 4 Belgesi, 1 Ayda Belgenizi Alabilirsiniz

Yazımızda ilgili tüm detayları sizlerle paylaştık. SRC Belgesi, ODY Belgesi ve ÜDY Belgesi için SRC Merkezimize başvurabilir ve 1 ayda SRC, ODY veya ÜDY Belgenizi alabilirsiniz. Psikoteknik Belgesi randevularımız devam ediyor, lütfen randevunuzu oluşturmayı unutmayın.

5/5 (1 Review)
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.