fbpx

2024 SRC 1 Belgesi

2024 SRC 1 Belgesi

SRC 1 Belgesi nasıl alınır, nedir, nereden alınır, kimler alabilir ve SRC1 veren kurslar ile ilgili tüm detaylı bilgileri paylaşacağız. SRC 1 Belgesi fiyatı, ücreti noktasında tüm güncel bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

SRC 1 Belgesi

Yurt dışına yolcu taşıyan sürücüler için SRC1 Belgesi alma zorunluluğu bulunmaktadır. Bu belge, sürücünün mesleki yeterliliğini kanıtlar. 2003 yılından sonra ehliyet alan sürücüler, yetkili eğitim kurumlarından gerekli eğitimleri alarak sınavlara tabi tutulur ve başarılı olduklarında SRC1 Belgesi alabilirler.

SRC 1 Belgesi alan sürücüler SRC2 Belgesi almış kabul edilirler. Bu belgeye sahip sürücüler, hem yurt içinde hem de yurt dışında yolcu taşımacılığı yapabilirler.

SRC 1 Belgesi almak için başvuran şoförde aranan bazı özellikler bulunuyor;

Yolcu taşımacılığı yapacak sürücüler için belirlenen kriterler arasında taşıtın türüne uygun bir sürücü belgesinin bulunması yer alır. Ayrıca, yasalarla belirlenen mesleki yeterlilik belgelerine sahip olmak da gereklidir.
Otobüs şoförleri için 26 ile 66 yaş arasında olmak şartı vardır ve bedensel engel olmaması gerekir.
Psikoteknik açıdan sağlıklı olmaları da önemlidir ve bu durum beş yılda bir tekrarlanarak doğrulanmalıdır.
Uluslararası taşımacılık yapacak sürücülerin, silah, uyuşturucu, insan ve gümrük kaçakçılığı ile terör suçlarından dolayı herhangi bir hükümlülükleri olmamalıdır.

SRC 1 Belgesi
SRC 1 Belgesi

SRC 1 için gerekli evraklar;

  • Nüfus Cüzdanı ve Ehliyet Fotokopisi
  • Diploma fotokopisi veya öğrenim belgesi
  • 2 Adet Biyometrik Fotoğraf

SRC1 için sınav tarihleri;

SRC 1 Belgesi için sınav tarihleri genellikle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenir. En güncel sınav tarihlerine ve detaylarına “Sınav Tarihleri” sayfasından ulaşabilirsiniz.

SRC 1 Belgesi için sorumlu olunan dersler;

SRC 1 Belgesi için gerekli dersleri içeren Ders Programı’na ulaşmak için SRC kursunuzun internet sitesini ziyaret edebilir veya kurs merkezine başvurabilirsiniz. Ders programında, alınacak derslerin içeriği, süresi ve diğer detaylar yer alır.

Sınavsız SRC 1 nasıl alınır?

Sınavsız SRC 1 Belgesi alabilmek için, ehliyetinizin 23 Mayıs 2003 tarihinden önce alınmış olması gerekmektedir. Bu tarihten sonra ehliyet alanlar, SRC1 Belgesi için sınavdan geçmek zorundadır.

SRC 1 fiyatı nedir?

SRC 1 Belgesi fiyatı hakkında bilgi almak için bizi arayabilirsiniz. Hizmet verdiğimiz bölgeler arasında Tuzla, İçmeler, Pendik, Kartal, Gebze, Şifa Mahallesi, Dilovası, İzmit, Maltepe, Sultanbeyli, Kaynarca, İstanbul il ve ilçeleri bulunmaktadır. Sınavsız SRC1 Belgesi fiyatı için Türkiye’nin her yerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz. SRC1 Belgesini almak için 1 ay sürebilir. SRC Kursu kayıtlarımız devam etmektedir. Psikoteknik için randevu oluşturmayı unutmayınız.

SRC, ODY ve ÜDY Belgesi Nereden Alınır?

SRC Belgesi kadar Psikoteknik Raporu da artık sürücüler için önemli bir etken haline gelmiştir. İş alımlarında veya rutin kontrollerde sizden psikoteknik raporu istenebilmektedir. Psikoteknik raporu ibraz edememe durumunda, aynı 2024 SRC Cezaları gibi cezai işlem uygulanabilmektedir.

2024 SRC Belgesi Dersleri
1 Ayda Belgenizi Alabilirsiniz

Yazımızda ilgili tüm detayları sizlerle paylaştık. SRC Belgesi, ODY Belgesi ve ÜDY Belgesi için SRC Merkezimize başvurabilir ve 1 ayda SRC, ODY veya ÜDY Belgenizi alabilirsiniz. Psikoteknik Belgesi randevularımız devam ediyor, lütfen randevunuzu oluşturmayı unutmayın.

5/5 (1 Review)
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.