fbpx

2024 Yıldızlı K1 Yetki Belgesi Nedir?

2024 Yıldızlı K1 Yetki Belgesi Nedir?

K1* Yetki Belgesi, K1 Yıldızlı Yetki Belgesi ya da Yıldızlı K1 Yetki Belgesi olarak da bilinmektedir. En kısa tanımı ile Kamyonet ile yük taşımacılığı yapılmasını sağlayan K türü Yetki Belgesidir.

K1* Yetki Belgesi Nedir
Yıldızlı K1 Yetki Belgesi Nedir

Yıldızlı K1 Yetki Belgesi

  • Yıldızlı K1 yetki belgesi, şehir içinde ticari amaçlı taşımacılık yapacak olan ve 3,5 tonu geçmeyen kamyonetlere verilen bir belgedir. Bu belgeye sahip sürücülerin mutlaka SRC4 belgesine sahip olmaları gerekmektedir. SRC4 belgesi olmayan sürücülere ve araç sahiplerine ceza uygulanır.
  • Yıldızlı K1 yetki belgesi, sadece şehir içinde kullanılmak üzere verilir ve il dışına çıkılması durumunda ceza kesilir. Belge alınacak araç 3,5 tonu geçiyorsa bu belgeye başvurulamaz. Belge almak için aracın ruhsatında ticari olarak kayıtlı olması ve başvuru sahibinin vergi mükellefi olması gerekmektedir.
  • Belge almak için belirli bir harç ödenmelidir. Kamyonet sahipleri nakliye yaparlarsa %90 indirimli K1* yetki belgesi alabilirler. Bu belgeyle sadece il sınırları içinde çalışılabilir. Şehir dışında taşımacılık yapanlara ceza uygulanır.
  • K1* yetki belgesine kamyonet dışında başka bir araç eklenmek istenirse, tonaj ve diğer şartlar sağlanmalı ve fark ücreti ödenmelidir. Belge alındıktan sonra yapılan değişiklikler 60 gün içinde bildirilmelidir, aksi takdirde ceza kesilir.

Yetki Belgeleri Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin;

Yetki belgeleri konusunda siz değerli okurlarımız ve danışanlarımız için sonuna kadar yardımcı olmaya çalışıyor aklınıza takılan veya merak ettiğiniz sorunlar hususunda açıklayıcı ve bilgilendirici yazılar yazmaya devam ediyoruz. Yazılarımız arasında merak ettiğiniz soruların cevabını bulamaz ya da daha detaylı bilgi almak isterseniz Merkezimizi +90 549 493 42 42 numaramızdan arayarak temsilcilerimizden yardım talep edebilirsiniz.

2024 SRC Belgesi Dersleri
2024 Yıldızlı K1 Yetki Belgesi Nedir

ÜDY Belgesi veya ODY Belgesi almak istiyorsanız ve nereden alacağınızı bilmiyorsanız, Denge ÜDY ve ODY Merkezi artık sizin için size yakın yerlerde hizmet vermektedir.

5/5 (2 Reviews)
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.