fbpx

2024 K1Ö Yetki Belgesi

2024 K1Ö Yetki Belgesi

K1Ö Yetki Belgesi, K1(Ö) Yetki Belgesi, K1 Ö Yetki Belgesi ya da Özel amaçlı K1 Yetki Belgesi olarak da bilinen K türü yetki belgesidir. Özel amaçlı olarak tescil edilen taşıtlarla yapılan taşımacılığı ifade etmektedir.

K1Ö Yetki Belgesi Nedir?

K1Ö Yetki Belgesi, özel amaçlı olarak kayıt ve tescil edilmiş yük ve eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür. Örneğin, oto çekici, oto kurtarıcı ve benzeri özel amaçlı taşıtlarla K1Ö yetki belgesi almak isteyenlerden tonaj bakımından asgari kapasite şartı aranmamaktadır.

K1Ö Yetki Belgesi Nedir
K1Ö Yetki Belgesi Nedir

K1 Ö Yetki Belgesi Şartları

  • K1 Ö yetki belgesi için başvuran gerçek ve tüzel kişilerin, özel amaçlı olarak kayıt ve tescil edilmiş eşya taşımaya mahsus en az 1 adet özmal birim taşıta sahip olması gerekmektedir. K1Ö yetki belgesi almak isteyenlerden tonaj bakımından asgari kapasite şartı aranmamaktadır.
  • Ancak, K1 Ö yetki belgesi alan kişilerin başka cins taşıtlar için tonaj bakımından asgari kapasite şartını sağlaması gerekmektedir. Gerçek kişilerde asgari kapasite 25 ton iken, tüzel kişilerde 50 ton olarak uygulanmaktadır.

Yetki Belgeleri Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin;

Yetki belgeleri konusunda siz değerli okurlarımız ve danışanlarımız için sonuna kadar yardımcı olmaya çalışıyor aklınıza takılan veya merak ettiğiniz sorunlar hususunda açıklayıcı ve bilgilendirici yazılar yazmaya devam ediyoruz. Yazılarımız arasında merak ettiğiniz soruların cevabını bulamaz ya da daha detaylı bilgi almak isterseniz Merkezimizi +90 549 493 42 42 numaramızdan arayarak temsilcilerimizden yardım talep edebilirsiniz.

2024 SRC Belgesi Dersleri
2024 K1 Ö Yetki Belgesi Nedir

ÜDY Belgesi veya ODY Belgesi almak istiyorsanız ve nereden alacağınızı bilmiyorsanız, Denge ÜDY ve ODY Merkezi artık sizin için size yakın yerlerde hizmet vermektedir.

5/5 (2 Reviews)
ETİKETLER: , , , , ,
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.