fbpx

2024 K3 Yetki Belgesi Nedir?

2024 K3 Yetki Belgesi Nedir?

K3 Yetki Belgesi taşınma eşyalarının yurtiçi kapsamda taşıması belgesidir. Detaylarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

K3 Yetki Belgesi Nedir

  • K3 yetki belgesi, ticari amaç ile yurtiçinde ofis ve ev eşyası taşımacılığı yapılmasını sağlayan K türü yetki belgesidir.
  • K3 Yetki Belgesi, taşınma eşyası taşımacılığı yapacaklara K3 yetki belgesi verilir. K3 yetki belgesi için başvuranların, ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş eşya taşımaya mahsus en az iki adet özmal birim taşıta sahip olmaları gerekir. 
  • Bu taşıtların özmal çekici cinsi taşıtlarının katar ağırlıkları ile özmal kamyon ve özmal kamyonet cinsi taşıtlarının azami yüklü ağırlıkları toplamının 35 tondan az olmaması şarttır.
  • Asgari kapasitenin hesaplanmasında tonaj değerleri belirlenirken sadece motorlu taşıtlar dikkate alınır. Çekici cinsi taşıtlardan katar ağırlığı 40 tondan fazla olanların katar ağırlıkları 40 ton, kamyon cinsi taşıtlardan azami yüklü ağırlığı 32 tondan fazla olanların azami yüklü ağırlıkları 32 ton olarak kabul edilir.
K3 Yetki Belgesi Nedir
K 3 Yetki Belgesi Nedir

K 3 Yetki Belgesi Gereken Şartlar Nelerdir?

  • Ticari amaçla; Toplam yüklü ağırlığı 3,5 tonu geçmeyen taşıtlarla yapılan taşınma eşyası taşımacılığı için yetki belgesi ücretinde uygulanan indirim oranı %75 olarak belirlenmiştir.

Yetki Belgeleri Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin;

Yetki belgeleri konusunda siz değerli okurlarımız ve danışanlarımız için sonuna kadar yardımcı olmaya çalışıyor aklınıza takılan veya merak ettiğiniz sorunlar hususunda açıklayıcı ve bilgilendirici yazılar yazmaya devam ediyoruz. Yazılarımız arasında merak ettiğiniz soruların cevabını bulamaz ya da daha detaylı bilgi almak isterseniz Merkezimizi +90 549 493 42 42 numaramızdan arayarak temsilcilerimizden yardım talep edebilirsiniz.

2024 SRC Belgesi Dersleri
2024 K 3 Yetki Belgesi Nedir

ÜDY Belgesi veya ODY Belgesi almak istiyorsanız ve nereden alacağınızı bilmiyorsanız, Denge ÜDY ve ODY Merkezi artık sizin için size yakın yerlerde hizmet vermektedir.

5/5 (1 Review)
ETİKETLER: , , , , , ,
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.