fbpx

2024 Sayısal Takograf Kartı İşlemleri

2024 Sayısal Takograf Kartı İşlemleri

Sayısal Takograf Kartı işlemleri konusunda sizler için yardımcı olabilecek bilgileri derledik. Yetki Belgeleri, SRC Belgeleri, ODY Belgeleri, ÜDY Belgeleri ve Diğer belgeler hakkında bilgi almak için sitemizdeki içeriklere göz atabilirsiniz.

Sayısal Takograf Kartı İşlemleri

  • Uluslararası ya da yurtiçi taşımacılık yapan sürücülerden SRC1 Belgesi, SRC2 Belgesi, SRC3 Belgesi, SRC4 Belgesi veya SRC5 belgesine sahip olan ticari taşımacılık yapan araç her sürücüsü, sayısal takograf kartına başvuru yapabilimektedir. Bu paragraf SRC Belgesi niteliğinden Sayısal Takograf kartı başvurusu yapabilecek kişileri açıklamaktadır.
  • Taşımacılık şirketlerine verilen kartlar, şirketin yerleşik olduğu ülkedeki yetkili otorite tarafından, takograf hafızasında saklanan bilgiyi indirmek ve yetkisiz erişimi engellemek amacıyla verilir. Bir şirket birden fazla Şirket Kartı alabilir. Bu şekilde bilgilere izinsiz girişim engellenerek bilgilerin kilitli bir şekilde muhafaza edilebilmesine olanak sağlamaktadır.
  • En basit anlatım ile Servis kartları, sayısal takograf kartı takılması, açılması, kalibre edilmesi, kontrolü ve bilgi yüklenmesi gibi işlemler için yetkilendirilmiş servisler veya montajcılara verilen akıllı kartlardır. Bu kartları sadece Sanayi ve Ticaret Bakanlığından onay almış yetkili servisler temin edebilir. Yetkisi olmayan servis ya da kurumlardan servis kartı alınamaz ve geçerli olamaz.
  • Denetim kartları, ulusal yetkili denetim otoritelerine verilen takograf kartlarıdır. Bu kartlar, denetim otoritelerini tanıtarak veri hafızasında veya sürücü kartlarında saklanmış veriyi okumak, yazdırmak ve/veya indirmek için bu veriye erişim sağlar. Denetim kartları için başvuru ve kartların teslimatı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Emniyet Genel Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği ile gerçekleştirilir.
Sayısal Takograf Kartı
Sayısal Takograf Kartı

Sürücü kartları ve şirket kartları 5 yıl süreyle, denetim kartları 2 yıl ve servis kartları ise 1 yıl süreyle geçerlidir.

Sayısal Takograf Kartı Başvuru sistemi, sürücülerin başvurularını kolaylaştırmak için yeniden geliştirildi. Yeni sistem, Odalara erişimde sorun yaşayan sürücülere uzaktan başvuru yapma imkanı sunuyor. Başvuru sahipleri, bilgisayar ve internet aracılığıyla e-devlet üzerinden başvurularını kolaylıkla gerçekleştirebilecekler.

Sayısal Takograf Kartı Başvurusuna başlamadan önce, başvuru yaptığınız cihazda 1 adet biyometrik fotoğraf (beyaz arka fonlu olması istenmektedir.) ve imzanızın fotoğrafını çekerek (boş beyaz bir kağıt üzerine mavi kalemle imza atarak) kaydedin. Bu belgelerin formatı JPEG olmalıdır. Sayısal Takograf Kartı Başvuru sırasında bu bilgileri sisteme yüklemeniz istenmektedir.

SRC Belgesi Nereden Alınır?

SRC Belgesi kadar Psikoteknik Raporu da artık sürücüler için önemli bir etken haline gelmiştir. İş alımlarında veya rutin kontrollerde sizden psikoteknik raporu istenebilmektedir. Psikoteknik raporu ibraz edememe durumunda, aynı 2024 SRC Cezaları gibi cezai işlem uygulanabilmektedir.

2024 SRC Belgesi Dersleri
2024 Sayısal Takograf Kartı

Yazımızda tüm detayları sizlerle paylaştık. SRC Belgesi, ODY Belgesi ve ÜDY Belgesi için SRC Merkezimize başvurabilir ve 1 ayda SRC, ODY veya ÜDY Belgenizi alabilirsiniz. Psikoteknik Belgesi randevularımız devam ediyor, lütfen randevunuzu oluşturmayı unutmayın.

1 Ayda Belgenizi Alın
1 Ayda Belgenizi Alın

1 Ayda SRC Belgesi almak için SRC Kursumuza müracaat edebilirsiniz. Psikoteknik için 1 saatinizi ayırmanız yeterlidir.

5/5 (2 Reviews)
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.