fbpx

2024 U-ETDS Veri Girişleri

2024 U-ETDS Veri Girişleri

Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi

Karayolu Taşıma Yönetmeliği hükümlerince 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren başlayacak olan U-ETDS veri girişleri Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin 40. Maddesinin 6.fıkrasında belirtildiği üzere;

“(6) C2 yetki belgesi, C3 yetki belgesi, K1 yetki belgesi, K3 yetki belgesi, L1 yetki belgesi, L2 yetki belgesi, N1 yetki belgesi, N2 yetki belgesi, R1 yetki belgesi ve R2 yetki belgesi sahipleri ile taşınanın tehlikeli madde olması halinde C1 yetki belgesi ve K2 yetki belgesi sahipleri de; taşımasını üstlendikleri eşyalar için taşıma ücreti haricinde taşıma senedinde belirtilen bilgiler ile birlikte, beşinci fıkrada belirtilen bilgileri, taşımanın yapılacağı taşıtın hareket ettiği saatten, en geç 6 saat sonrasına kadar Bakanlığın U-ETDS Veri Giriş sistemine işlemek/iletmek zorundadırlar.” şeklinde belirtilmiştir.

Bu hükme istinaden, Yetki Belgesi sahibi firma ve şahısların Ulaştırma Bakanlığınca oluşturulan Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemine U-ETDS Veri giriş sistemine elektronik olarak bilgi göndermeleri konusunda zorunlulukları bulunmaktadır. Bu zorunluluklar 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren başlamıştır.

21.11.2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle, tehlikeli madde taşıyanlar hariç olmak üzere K1 yetki belgesi sahibi gerçek kişilere U-ETDS veri giriş sistemine veri göndermeme nedeniyle uygulanacak yaptırımlar ileri bir tarih olan 01.01.2022 tarihine ertelenmiştir.

U-ETDS Veri Giriş
U-ETDS Veri Girişleri

Yönetmeliğin 69. Maddesinin 8. Fıkrasında yukarıda bahsi geçen zorunluluk ile ilgili; 

“a) Yapılan sefere ilişkin bilgi/veri iletmeyenlere, her sefer için 15 uyarma,

  b) İletilen seferlerde, sefer başına (gidiş veya dönüş) 10 adedi geçmemek üzere eksik/yanlış bilgi/veri gönderenlere, her eksiklik/yanlışlık için 1 uyarma,

c) Taşıtta görevli personel bilgisinin hiç bildirilmemesi veya eksik/yanlış bildirilmesi halinde, her sefer için 10 uyarma,

yetki belgesi sahibine verilir. Ancak, bu maddeye göre yaptırım uygulanan firmanın, bu kabahatinin sonradan suç unsuru teşkil ettiğinin tespiti halinde, yetki belgesi sahibine ayrıca 150 uyarma verilir.” şeklinde belirtme yapılmıştır.

U-ETDS Veri Giriş Sistemi

Yukarıda yazan U-ETDS Veri girişi konusunda 01.07.2021 tarihinden itibaren Yetki belgesi sahibi firma ve kişilerin mağduriyet yaşamaması adına gerekli tedbirleri alması, veri girişlerini yapmaları önem arz etmektedir. U-ETDS Veri giriş nasıl yapılır bilgi almak için U-ETDS Veri Giriş Nasıl Yapılır yazımızı inceleyebilirsiniz.

Yetki Belgeleri Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin;

Yetki belgeleri konusunda siz değerli okurlarımız ve danışanlarımız için sonuna kadar yardımcı olmaya çalışıyor aklınıza takılan veya merak ettiğiniz sorunlar hususunda açıklayıcı ve bilgilendirici yazılar yazmaya devam ediyoruz. Yazılarımız arasında merak ettiğiniz soruların cevabını bulamaz ya da daha detaylı bilgi almak isterseniz Merkezimizi +90 549 493 42 42 numaramızdan arayarak temsilcilerimizden yardım talep edebilirsiniz.

2024 SRC Belgesi Dersleri
2024 U-ETDS Veri Girişleri

ÜDY Belgesi veya ODY Belgesi almak istiyorsanız ve nereden alacağınızı bilmiyorsanız, Denge ÜDY ve ODY Merkezi artık sizin için size yakın yerlerde hizmet vermektedir.

0/5 (0 Reviews)
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.