fbpx

2024 U-ETDS Nedir?

17.03.2024
173
2024 U-ETDS Nedir?

U-ETDS nedir, Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi olarak adlandırılan U-ETDS, ilk olarak 08.01.2018 tarihinde 30295 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 4925 sayılı Karayolu Taşıma Yönetmeliği ve 24.04.2019 tarihli resmi gazetede yayımlanan Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmeliği tarafından tanımlanmıştır.

U-ETDS sistemi, yolcu, kargo ve yük taşıyan araçların kaydedilmesini ve elektronik olarak izlenmesini, takip edilmesini ve denetlenmesini sağlar. Kısacası Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi eşya, kargo ve yolcu taşıyan firmalar için zorunludur.

U-ETDS, 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği ile Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik kapsamında taşımacılık faaliyetinde bulunan firmaların taşıdıkları yük, kargo ve yolcu hareketlerinin elektronik olarak takip edilmesini, değerlendirilmesini ve denetlenmesini sağlayacak bir sistemdir.

U-ETDS Nedir
U-ETDS Nedir

U-ETDS Hangi Yetki Belgelerini Kapsar?

U-ETDS sistemi, aşağıdaki ticari faaliyetlerde bulunan ilgili Yetki Belgesi sahibi firmaları kapsar:

  • A1 Yetki Belgesi, A2 Yetki Belgesi, B1 Yetki Belgesi, B2 Yetki Belgesi, D1 Yetki Belgesi ve D2 Yetki Belgesi sahibi Tarifeli veya tarifesiz yolcu taşımacıları,
  • K1 Yetki Belgesi, K3 Yetki Belgesi, C2 Yetki Belgesi ve C3 Yetki Belgesi sahibi Eşya taşımacıları,
  • L1 Yetki Belgesi ve L2 Yetki Belgesi sahibi Lojistik işletmecileri,
  • M1 Yetki Belgesi ve M2 Yetki Belgesi sahibi Kargo işletmecileri ,
  • N1 Yetki Belgesi ve N2 Yetki Belgesi sahibi Nakliyat ambarları,
  • P1 Yetki Belgesi ve P2 Yetki Belgesi sahibi Dağıtım işletmeciler,
  • T1 Yetki Belgesi ve T2 Yetki Belgesi sahibi Terminal işletmecileri,
  • K2 Yetki Belgesi ve C1 Yetki Belgesi sahibi Tehlikeli madde taşımacılığı,
  • yapan sahibi firmalar.

Yetki Belgeleri Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin;

Yetki belgeleri konusunda siz değerli okurlarımız ve danışanlarımız için sonuna kadar yardımcı olmaya çalışıyor aklınıza takılan veya merak ettiğiniz sorunlar hususunda açıklayıcı ve bilgilendirici yazılar yazmaya devam ediyoruz. Yazılarımız arasında merak ettiğiniz soruların cevabını bulamaz ya da daha detaylı bilgi almak isterseniz Merkezimizi +90 549 493 42 42 numaramızdan arayarak temsilcilerimizden yardım talep edebilirsiniz.

2024 SRC Belgesi Dersleri
2024 Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi

ÜDY Belgesi veya ODY Belgesi almak istiyorsanız ve nereden alacağınızı bilmiyorsanız, Denge ÜDY ve ODY Merkezi artık sizin için size yakın yerlerde hizmet vermektedir.

5/5 (1 Review)
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.