fbpx

2024 Dijital Ehliyet Nedir?

14.03.2024
111
2024 Dijital Ehliyet Nedir?

Dijital Ehliyet, Sayısal Takograf Sistemi, uluslararası karayolu taşımacılığı yapan araçlarda çalışan personelin çalışmalarını takip etmek için Avrupa Birliği’nin belirlediği standartlara uygun olarak kullanılan bir sistemdir. 1 Mayıs 2006’dan itibaren Avrupa Birliği ülkelerinde zorunlu hale gelmiştir.

Dijital Ehliyet Sayısal Takograf Kartları, takograf cihazıyla entegre olarak kullanılan akıllı kartlardır. Bu kartlar, sahibinin takograf cihazı tarafından tanınmasını, veri aktarımını ve hafızaya alınmasını sağlar. Dijital ehliyet, ticari araç sürücülerinin önemli bir belgesidir.

Bu belge, takograf kartı veya sayısal takograf olarak bilinir ve taşımacılık yapan sürücülerin çalışma saatlerini, sürüş ve dinlenme sürelerini kaydeden takograf cihazıyla uyumlu çalışır. Yasal çalışma sürelerine uymayı zorunlu kılmasının yanı sıra yol güvenliğini artırmak için kritik öneme sahiptir ve polisler tarafından sıkı bir şekilde denetlenir.

Dijital ehliyet başvurusu nasıl yapılır? Dijital ehliyet yenileme ücreti ne kadardır? Bu gibi soruların cevapları için gerekli evraklar, harçlar, başvuru süreci gibi tüm bilgilere Yazılarımızı inceleyerek detaylı cevapları bulabilirsiniz.

Dijital Ehliyet Nedir
Dijital Sayısal Takograf Kartı

Dijital Ehliyet Başvuru Nasıl Yapılır?

Dijital Ehliyet Başvurusu yaparak Sayısal takograf kartı almak isteyen sürücüler, servis ve şirketler Sayısal Takograf Araştırma ve Uygulama Merkezi sayfasından yapabilmektedirler. Başvuru esnasında kart teslim adresi olarak bulunulan  il ya da ilçedeki Ticaret Odası seçilmelidir. Sayısal Takograf Kartı, Ticaret odasına teslim edildiğinde Sayısal Takograf Kartı sahibine SMS ile bilgilendirme yapılır.

Sayısal Takograf Başvurusu ve diğer Belge ve Kartlar hakkında bilgi sahibi olmak için sitemizdeki yazıları incelemenizi öneririz.

Yetki Belgeleri Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin;

Yetki belgeleri konusunda siz değerli okurlarımız ve danışanlarımız için sonuna kadar yardımcı olmaya çalışıyor aklınıza takılan veya merak ettiğiniz sorunlar hususunda açıklayıcı ve bilgilendirici yazılar yazmaya devam ediyoruz. Yazılarımız arasında merak ettiğiniz soruların cevabını bulamaz ya da daha detaylı bilgi almak isterseniz Merkezimizi +90 549 493 42 42 numaramızdan arayarak temsilcilerimizden yardım talep edebilirsiniz.

2024 SRC Belgesi Dersleri
2024 Sayısal Takograf Kartı

ÜDY Belgesi veya ODY Belgesi almak istiyorsanız ve nereden alacağınızı bilmiyorsanız, Denge ÜDY ve ODY Merkezi artık sizin için size yakın yerlerde hizmet vermektedir.

5/5 (1 Review)
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.