fbpx

2024 Sayısal Takograf Kartının Hatalı veya Arızalı Olması

2024 Sayısal Takograf Kartının Hatalı veya Arızalı Olması

Sayısal Takograf Kartının Hatalı veya Arızalı Olması, sürücülerin sayısal takograf kartının hatalı veya arızalı olması durumunda izlemeleri gereken adımlar şunlardır:

Sayısal Takograf Kartının Hatalı veya Arızalı Olması

  • Başvuru Süresi: Sürücüler, hatalı veya arızalı kartı fark ettikten sonra 7 takvim günü içinde yeni kart için başvurmalıdır. Sayısal takograf kartı başvurusu nasıl yapılır yazımızdan başvuru süreci hakkında bilgi alabilirsiniz.
  • Kart Verme Süresi: Kart verme otoritesi, geçerli bir başvuru aldıktan sonra 5 gün içinde yeni bir kart vermeyi taahhüt etmektedir.
  • Kayıt Çıktıları Alınması: Yeni kart için başvuruda bulunan sürücüler, yolculuklarının sonunda araçtaki takograf cihazında kaydedilen sürüş ve dinlenme sürelerinin çıktılarını almalı, kişisel bilgilerini ekleyip çıktıları imzalamalıdır.
  • Sürüşe Devam Yasakları: Sürücülerin, 15 takvim gününden fazla bir süre boyunca geçerli bir sürücü kartına sahip olmadan sürüşe devam etmeleri yasaktır.
  • Başvuru Prosedürü: Sayısal takograf kartının hatalı veya arızalı olması durumunda sürücüler, dilekçe ve arızalı kart ile birlikte odalarına başvuruda bulunmalıdır. Ön başvuru işlemleri odanın personeli tarafından gerçekleştirilecektir. Ön başvurunun ardından, Vakıf Bankasına 765,00 TL ödeme yapılması gerekmektedir. İşlemlerin tamamlanması için ilk başvuruda talep edilen belgelerle birlikte tekrar odaya gelinmelidir.
Sayısal Takograf Kartının Hatalı veya Arızalı Olması
Sayısal Takograf Kartının Hatalı veya Arızalı Olması

SRC Belgesi Nereden Alınır?

SRC Belgesi kadar Psikoteknik Raporu da artık sürücüler için önemli bir etken haline gelmiştir. İş alımlarında veya rutin kontrollerde sizden psikoteknik raporu istenebilmektedir. Psikoteknik raporu ibraz edememe durumunda, aynı 2024 SRC Cezaları gibi cezai işlem uygulanabilmektedir.

2024 SRC Belgesi Dersleri
2024 Sayısal Takograf Kartının Hatalı veya Arızalı Olması

Yazımızda tüm detayları sizlerle paylaştık. SRC Belgesi, ODY Belgesi ve ÜDY Belgesi için SRC Merkezimize başvurabilir ve 1 ayda SRC, ODY veya ÜDY Belgenizi alabilirsiniz. Psikoteknik Belgesi randevularımız devam ediyor, lütfen randevunuzu oluşturmayı unutmayın.

1 Ayda SRC Belgesi almak için SRC Kursumuza müracaat edebilirsiniz. Psikoteknik için 1 saatinizi ayırmanız yeterlidir.

5/5 (1 Review)
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.