fbpx

2024 Sayısal Takograf Kartının Kaybolması

2024 Sayısal Takograf Kartının Kaybolması

Sürücülerin Sayısal Takograf Kartının kaybolması durumunda izlemeleri gereken adımlar şunlardır:

Sayısal Takograf Kartının Kaybolması

  • Başvuru Süresi: Sürücüler, sayısal takograf kartının kaybolması durumunu fark ettikten sonra 7 takvim günü içinde yeni kart için başvurmalıdır.
  • Kart Verme Süresi: Kart verme, geçerli bir başvuru aldıktan sonra 5 gün içinde yeni bir kart vermeyi taahhüt etmektedir. Sayısal Takograf kartı başvurusu hakkında aşağıda kısaca bilgi verdik, daha detaylı bilgi için Sayısal Takograf Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır yazımızı inceleyebilirsiniz.
  • Kayıt Çıktıları Alınması: Yeni kart için başvuruda bulunan sürücüler, yolculuklarının sonunda araçtaki takograf cihazında kaydedilen sürüş ve dinlenme sürelerinin çıktılarını almalı, kişisel bilgilerini ekleyip çıktıları imzalamalıdır.
  • Bildirim Formu: Kart kaybı veya çalıntı durumunda, sürücülerin karayollarında görev yapan trafik ekiplerince veya Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı müdürlüklerce imzalanmış bir “Dijital Takograf Kartı Kayıp/Çalıntı Bildirim Formu“nu yanlarında getirmeleri gerekmektedir.
  • Başvuru Prosedürü: Kayıp veya çalıntı kart başvurusuna gelmeden önce imzalı bildirim formuyla birlikte odalarına başvurmalıdır. Ön başvuru işlemleri odanın personeli tarafından gerçekleştirilecek, ardından Vakıf Banka 1.530,00 TL ödeme yapılması gerekecektir. İşlemlerin tamamlanması için bildirim formu ve ilk başvuru esnasında talep edilen belgelerle birlikte tekrar odaya gelinmelidir.
Sayısal Takograf Kartının Kaybolması
Sayısal Takograf Kartının Kaybolması

Sayısal Takograf Kartı Başvurusu

Sayısal Takograf Araştırma ve Uygulama Merkezi web sitesinden ön başvuru yapılır. Ön başvuru sonunda sistem tarafından verilen sayfanın çıktısı alabilirler. 

Sayısal Takograf Kartı Başvuru sonunda elde edilen çıktı üzerinde belirtilen Ödeme Numarası ile Vakıf Bankasına ödeme yapılır. 2024 yılı Sürücü kartları 765,00 TL, 2024 yılı şirket kartları 2.161,00 TL ve 2024 servis kartları 2.161,00 TL ödeme yapılmalıdır. 

Ödeme sonunda dekont başvuru işlemlerinin tamamlanması için Sanayi Odalarınca talep edilir ve dekont diğer işlemler için saklanır. Başvuru işlemlerinin tamamlanabilmesi için aşağıda yazan belgelerin başvuru yapılacak Sanayi Odalarına teslim edilmesi gerekmektedir.

SRC Belgesi Nereden Alınır?

SRC Belgesi kadar Psikoteknik Raporu da artık sürücüler için önemli bir etken haline gelmiştir. İş alımlarında veya rutin kontrollerde sizden psikoteknik raporu istenebilmektedir. Psikoteknik raporu ibraz edememe durumunda, aynı 2024 SRC Cezaları gibi cezai işlem uygulanabilmektedir.

2024 SRC Belgesi Dersleri
2024 Sayısal Takograf Kartının Kaybolması

Yazımızda tüm detayları sizlerle paylaştık. SRC Belgesi, ODY Belgesi ve ÜDY Belgesi için SRC Merkezimize başvurabilir ve 1 ayda SRC, ODY veya ÜDY Belgenizi alabilirsiniz. Psikoteknik Belgesi randevularımız devam ediyor, lütfen randevunuzu oluşturmayı unutmayın.

1 Ayda SRC Belgesi almak için SRC Kursumuza müracaat edebilirsiniz. Psikoteknik için 1 saatinizi ayırmanız yeterlidir.

5/5 (1 Review)
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.