fbpx

2024 SRC Belgesi Örnek Sınav Soruları – 2

2024 SRC Belgesi Örnek Sınav Soruları – 2

SRC Belgesi Örnek Sınav Soruları, SRC 1 Belgesi Sınav Soruları, SRC 2 Belgesi Sınav Soruları, SRC 3 Belgesi Sınav Soruları ve SRC 4 Belgesi Sınav Soruları ile ilgili sizlerde kendinizi SRC Belgesi Sınavına girmeden test edebilirsiniz. Sorularımız sürekli güncellenmekte ve ne kadar çok soru çözerseniz o kadar başarıyı elde edebileceğinizi de unutmayınız. Sistemimizde binlerce soru ve onlarca soru içeriği bulunmaktadır. Ayrıca 2024 SRC 1 Belgesi Sınav Soruları, 2024 SRC 2 Belgesi Sınav Soruları, 2024 SRC 3 Belgesi Sınav Soruları ve 2024 SRC 4 Belgesi Sınav Soruları da sistemimizde bulunan SRC Belgesi Çıkmış Sorular havuzumuzdan düzenli olarak sizlere sunulmaktadır. Uygulamamız size yol gösterecek ve başarıya ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

SRC Belgesi Örnek Sınav Soruları

0%

Sınavınız toplamda 1 saattir.

1 Saatlik sınav süreniz bitmiştir.


SRC Belgesi Sınav Soruları – 2

SRC Belgesi Sınav SorularıSRC 1 Belgesi Sınav SorularıSRC 2 Belgesi Sınav SorularıSRC 3 Belgesi Sınav Soruları ve SRC 4 Belgesi Sınav Soruları ile ilgili sizlerde kendinizi SRC Belgesi Sınavına girmeden test edebilirsiniz.
Başarılar dileriz.

1 / 41

1. Harita yönleri aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

2 / 41

2. Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre park etmenin yasak olduğu yer ve hallerle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

3 / 41

3. Bir sürücünün yoğun trafik içinde bütün aynalarını etkin bir biçimde kullanabilmesi, sürücünün hangi halini ifade eder?

4 / 41

4. Alternatörün ürettiği elektriğin volt ve akımını ayarlayan şarj sistemi parçasının adı nedir?

5 / 41

5. Aşağıdakilerden hangisi taşımacılık yapan araçlarda bulunması zorunlu belgelerden değildir?

6 / 41

6. Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre M2 sınıfı bir taşıt için aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

7 / 41

7. Sigortalı aracı işletenlerin değişmesi halinde devreden kişi kaç gün içinde sigortaya durumu bildirmek zorundadır?

8 / 41

8. Sınır kapıları ile bu kapılardan çıkış yapılan ülke eşleşmesinde aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

9 / 41

9. Aşağıdakilerden hangisi kişilik gelişiminde etkili bir faktör olamaz?

10 / 41

10. Aşağıdakilerden hangisi karar alma davranışı olarak adlandırılmaz?

11 / 41

11. Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre, yolcu bagajlarıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

12 / 41

12. Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre taşıt yolunun dar olduğu yerlerde aksine bir işaret yoksa geçiş önceliği sıralaması açısından aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

13 / 41

13. Aşağıda ölçekleri verilen haritalarda hangisinin ayrıntıyı gösterme gücü en azdır?

14 / 41

14. Aşağıdaki seyahat acentelerinden hangisinin yurtdışı turlar düzenleme yetkisi vardır?

15 / 41

15. Trafik kazası geçirmiş bilinci kapalı ama soluk alıp verebilen kazazedelere uygulanan ve hastanın kusması halinde soluk yolunun tıkanmamasını, kustuğunu yutmaması için hangi uygulama tercih edilir?

16 / 41

16. Aşağıdakilerden hangisi “kazaya yatkın kişilik tiplerinden biri” değildir?

17 / 41

17. Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre A2 yetki belgesi eki taşıt belgelerine kaç yaşından büyük olmayan ticari otomobiller kaydedilir?

18 / 41

18. Uydudan yapılacak araç takip sistemleri ile aşağıdakilerden hangisi izlenemez?

19 / 41

19. Solunum zorluğu olan kazazedeye aşağıdakilerden hangisi uygulanır?

20 / 41

20. Yaralı araçtan çıkarılırken aşağıdakilerden hangisine dikkat edilir?

21 / 41

21. Aşağıdakilerden hangisi güvenli bir sürüş için yapılması gereken hareketlerden biridir?

22 / 41

22. Aşağıdakilerden hangisi motorlu araç kazalarının önlenmesi amacıyla sürücülerin alması gereken tedbirlerden birisidir?

23 / 41

23. 1618 sayılı Seyahat Acenteleri Yasasına göre transfer araçlarında aşağıdakilerden hangisinin bulundurulması zorunlu değildir?

24 / 41

24. Trafik zabıtası, trafik işaret levhası veya ışıklı işaret cihazları bulunmayan kavşaklarda geçiş hakkı ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

25 / 41

25. Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre sürekli olarak 4,5 saatlik araç kullanma süresi içerisinde alınacak ilk mola süresi en az kaç dakikadır?

26 / 41

26. Aşağıdakilerden hangisi trafik kazasında asli kusur sebebi sayılmaz?

27 / 41

27. Debriyaj balatasının sıyrılarak aşınmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

28 / 41

28. Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre bir kavşak yakınında taşıt yollarının birbirine bağlanmasını sağlayan kavşak alanı dışında kalan ve bir yönlü trafiğe ayrılmış olan karayolu kısmına ne ad verilir?

29 / 41

29. Arkasındaki aracın geçme uyarısını alan araç sürücüsünün aşağıdakilerden hangisini yapması yanlıştır?

30 / 41

30. Aşağıdakilerden hangisi aracın direksiyonunun zor dönmesinin nedenidir?

31 / 41

31. Uluslararası ve yurt içi Eşya-Kargo Taşımacılığı sürücü belgesi hangisidir?

32 / 41

32. Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na göre “eşyanın gümrük kapıları dışından ülkeye sokulması halinde verilecek ceza ne kadar arttırılır?

33 / 41

33. Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre ticari amaçla yük ve yolcu taşıyan motorlu araç sürücüsü araç kullanmaya başlamadan önce 1 saat yüklemeye yardım etmiştir. Sürücü mola vermeden devamlı olarak en fazla ne kadar süre araç kullanabilir?

34 / 41

34. Güvenli bir sürüş için hangi hareket sakıncalıdır?

35 / 41

35. Aşağıdakilerden hangisi Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamındadır?

36 / 41

36. Düzenli seferler haricindeki uluslararası yolcu taşımacılığı söz konusu olduğunda şoförler ……….. süreyle araç kullanabilirler, araç kullanma süresinden sonra ………. hafta tatilini kullanmak zorundadırlar.” Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre yukarıdaki boşluğu doldurunuz.

37 / 41

37. Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre ticari amaçla yük ve yolcu taşımacılığı yapan araç sürücülerinin yapması gereken en az hafta tatili ile ilgili olarak aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?

38 / 41

38. Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre aşağıdakilerden hangisi trafik kazasında “adli kusur” sebebi sayılır?

39 / 41

39. Kaçakçılıkla Mücadele Kanununda tanımlanan suçların işlenmesinde kullanılan taşıtlar için aşağıdaki işlemlerden hangisi Ceza Muhakemesi Kanununda belirtildiği şekliyle uygulanır?

40 / 41

40. Trafik kurallarına uymanın kendi sorumluluğu olduğunu kabul eden bir sürücünün hangi algısı yüksektir?

41 / 41

41. Aşağıdaki ülkelerden hangisinde TIR sözleşmesi uygulanmaktadır ?

Sonucunuz hesaplanıyor, lütfen bekleyin.

SRC Belgesi Sınav Soruları, SRC 1 Belgesi Sınav Soruları, SRC 2 Belgesi Sınav Soruları, SRC 3 Belgesi Sınav Soruları ve SRC 4 Belgesi Sınav Soruları ile ilgili sizler de kendinizi SRC Belgesi Sınavına girmeden test edebilirsiniz. Bu testler, adayların sınav öncesi hazırlık sürecinde kendilerini denemeleri için hazırlanmıştır. Başarıyı elde etmek için sürekli olarak soru çözmek önemlidir. Sistemimizde binlerce soru ve çeşitli içerikler bulunmaktadır. Yapılan güncellemelerle sürekli olarak yeni sorular eklenmektedir. Bu sayede çeşitli konularda kendinizi test ederek daha iyi bir hazırlık süreci geçirebilirsiniz.

Sorularımız sürekli güncellenmekte ve çeşitli içerikler eklenmektedir. Ne kadar çok soru çözerseniz, sınavın gereksinimlerine daha iyi hazırlanırsınız ve başarıyı elde etme şansınız artar.

Sisteminizdeki binlerce soru ve çeşitli içeriklerle, 2024 SRC Sınav Soruları ve SRC Belgesi Sınav Soruları dahil olmak üzere geniş bir yelpazede hizmet veriyorsunuz. Bu sorulara yukarıdaki menüden ulaşabilirsiniz. 

SRC Belgesi Örnek Sınav Soruları
SRC Belgesi Örnek Sınav Soruları

SRC Belgesi Çıkmış Sorular havuzumuz, sizi başarıya ulaştırmak için rehberiniz olabilir. SRC Belgesi Sınavı için birden fazla test sistemimiz bulunmaktadır. Bunları deneyerek kendinizi hazırlamanızı öneririz. Ayrıca, eksik kaldığınız konuları tamamlamak için kayıtlı SRC Belgesi Derslerimizi de kullanabilirsiniz.

2024 yılına ait SRC 1, SRC 2, SRC 3 ve SRC 4 Belgesi Sınav Soruları, SRC Belgesi Çıkmış Sorular havuzumuzda düzenli olarak yer almaktadır.

Diğer sınavlarımıza da göz atmanızı öneririz. Her SRC Belgesi Sınav Soruları farklı sorulardan oluşmaktadır. Online SRC Belgesi Testi ve Sınavı, başarıya ulaşmanıza ve ekstra sınav haklarınızı kullanarak başarısız olmanızın önüne geçmenize yardımcı olabilir.

Soru havuzundaki sorularımız ve genel bilgi almak için lütfen Eğitim Danışmanımız ile iletişime geçiniz.

Eğitim Danışmanlarımıza hemen ulaşmak için 0216 493 6 493 numaralı telefon veya 0549 493 42 42 numaralı WhatsApp hattını kullanabilirsiniz.

Web sitemizin Canlı Destek bölümünden (Masaüstü Kullanıcıları için) hemen ulaşabilirsiniz.

Senelerin verdiği tecrübeyle sizlere kesintisiz ve daimi hizmet sunuyor ve sunmaya devam edeceğimizi unutmayınız. SRC Belgesi Örnek Sınav Soruları, umarız sınav öncesi sizlere faydalı olacaktır.

2024 SRC Belgesi Örnek Sınav Soruları yazımızda tüm detayları ile fiyat listesini paylaştık. SRC Belgesi, ODY Belgesi ve ÜDY Belgesi için SRC Merkezimize başvurabilir ve 1 ayda SRC, ODY veya ÜDY Belgenizi alabilirsiniz. Psikoteknik Belgesi randevularımız devam ediyor, lütfen randevunuzu oluşturmayı unutmayın.

2024 SRC Belgesi Örnek Sınav Soruları
2024 SRC Belgesi Örnek Sınav Soruları

SRC Belgesi noktasında sitemizden tüm detaylara ve süreçlere erişebilirsiniz. Psikoteknik için ise yine sitelerimizden destek alabilir ve randevu oluşturabilirsiniz.

5/5 (1 Review)
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.