fbpx

2024 Sürücü Kartı Başvuru Nasıl Yapılır?

2024 Sürücü Kartı Başvuru Nasıl Yapılır?

Sürücü Kartı Nedir ve Sürücü Kartı Ne İşe Yarar?

Sürücü Kartı, Sayısal takograf kartı, 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu uyarınca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düzenlenen yetki belgesi sahibi gerçek veya tüzel kişilere verilen bir karttır. Bu kart, sayısal takograf araç ünitesinde kaydedilen verilerin indirilmesini sağlar.

Sürücü Kartı, uluslararası ya da yurt içi taşımacılık yapan sürücüler için SRC1 Belgesi, SRC2 Belgesi, SRC3 Belgesi, SRC4 Belgesi veya SRC5 Belgesi belgesine sahip olan her sürücü için geçerlidir. Bu sürücüler, sayısal takograf kartı başvurusunda bulunabilirler.

Sürücü Kartı Başvuru Nasıl Yapılır?

Sürücü Kartı Başvuru Adımları;

  • Sayısal Takograf Araştırma ve Uygulama Merkezi sitesine girerek “Kart İşlemleri” butonuna tıklayın.
  • E-devlet ile giriş yapınız. (T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifresi kullanın.)
  • Sürücü Kartı Başvurusu için “Sürücü Kartı” seçeneğini seçin.
  • Ehliyet Seri no girerek devam edin.
Sürücü Kartı
  • Sürücü Kartı başvurusu için “Yeni kart başvurusu” seçeneğine tıklayın.
  • Bilgilendirmeyi okuyup onayladıktan sonra ileri butonuna basın.
Sürücü Kartı
  1. İletişim bilgileri sekmesinde başvuru sahibinin cep telefonu numarasını ve isteğe bağlı olarak e-posta adresini sisteme girin. Daha sonra “İleri” butonuna tıklayın. Eğer herhangi bir bilgiyi düzeltmek isterseniz, “Geri” butonunu kullanarak önceki ekranlara geri dönebilirsiniz.
  2. Başvuru bilgileri sekmesinde “Kayıt Merkezi” bilgisini kontrol edin ve doğrulayın. Ardından “İleri” butonuna tıklayın.
  3. Fotoğraf yükleme sekmesinde, başvuru sahibine ait son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik özelliklere sahip bir fotoğrafı sisteme yükleyin. Daha sonra “İleri” butonuna tıklayın.
  4. İmza yükleme sekmesinde, başvuru sahibinin imzasını yükleyin. Ardından “İleri” butonuna tıklayın.
  5. Ehliyet bilgileri sekmesinde, başvuru sahibine ait sürücü belge numarası ve açıklamasını kontrol edin. Daha sonra “İleri” butonuna tıklayın.
  6. Kart teslim bilgileri sekmesinde, başvuru sahibinin kendisi yerine kartı teslim alabilecek kişiyi belirtin ve kart teslimatı için uygun seçeneği seçin. Daha sonra “İleri” butonuna tıklayın.
  7. Başvuruyu tamamla sekmesinde, başvuru bilgilerini kontrol edin ve “Başvuruyu Tamamla” butonuna tıklayarak başvuruyu tamamlayın. Eğer herhangi bir bilgiyi düzeltmek isterseniz, “Geri” butonunu kullanarak önceki ekranlara geri dönün.

Sürücü Kartı başvurusunu tamamladıktan sonra yönlendirilen ekranda başvurunuzun durumunu ve ödeme durumunuzu görebilirsiniz. Sizinle paylaşılan ödeme numaranızı kaydetmenizde fayda vardır.

Sürücü Kart Ödemesi

Sürücü kart ücretini ödemek için Vakıfbank’ın farklı kanallarını kullanabilirsiniz:

  • Banka Şube Gişeleri: En yakın Vakıfbank şubesine giderek kart ücretlerinizi gişeden ödeyebilirsiniz.
  • İnternet Bankacılığı: Vakıfbank’ın internet bankacılığı hizmetini kullanarak ödeme yapabilirsiniz. Bunun için ödemeler bölümünden “Ulaştırma Bakanlığı Takograf Ödemeleri” menüsüne girmeniz gerekebilir.
  • Çağrı Merkezi: Vakıfbank’ın çağrı merkezini arayarak müşteri temsilcisine bağlanarak ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

SRC Belgesi Nereden Alınır?

SRC Belgesi kadar Psikoteknik Raporu da artık sürücüler için önemli bir etken haline gelmiştir. İş alımlarında veya rutin kontrollerde sizden psikoteknik raporu istenebilmektedir. Psikoteknik raporu ibraz edememe durumunda, aynı 2024 SRC Cezaları gibi cezai işlem uygulanabilmektedir.

2024 SRC Belgesi Dersleri
2024 Sürücü Kartı Başvuru Nasıl Yapılır

Yazımızda tüm detayları sizlerle paylaştık. SRC Belgesi, ODY Belgesi ve ÜDY Belgesi için SRC Merkezimize başvurabilir ve 1 ayda SRC, ODY veya ÜDY Belgenizi alabilirsiniz. Psikoteknik Belgesi randevularımız devam ediyor, lütfen randevunuzu oluşturmayı unutmayın.

1 Ayda SRC Belgesi almak için SRC Kursumuza müracaat edebilirsiniz. Psikoteknik için 1 saatinizi ayırmanız yeterlidir.

5/5 (2 Reviews)
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.